Başkan Çınar’a siyasi kumpas
Bingöl Merkezli 43 kişinin, çevreye duyarlı bireyler yetiştirilmesi için hazırlanan ve Uluslar arası insan kaçakçılığına dönüşen skandal olay Yeşilyurt Belediyesinde neler oluyor sorusunu da akıllara getirdi.
Başkan Çınar’ı günah keçisi ilan etmek ne kadar doğru olabilir?
350 bin nüfusuyla, 28 ilden büyük Yeşilyurt İlçesinin insan kaçakçılığı merkezi haline gelmesi kamuoyunda infial yaratırken, İcraatları ve projeleriyle başarılı bir grafik çizen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar iğrenç bir siyasi kumpasın içerisine çekilmesi dikkatlerden kaçmadı. Olayın, FETÖ, PKK gibi alçak terör örgütleriyle ilişkilendirilmeye çalışılması ise kumpas teorisini güçlendirdiğini belirtmekle yetinelim. Filmleri aratmayan skandal olayda, Ak Parti, MHP, CHP’li meclis üyelerinin oy birliğiyle alınan bir kararın arkasından Çınar’ı,günah keçisi ilan etmek ne kadar doğru olabilir.?
PKK’yla, FETÖ ile iş tutulmamış ama şeytanla işbirliği yapıldığı kesindir.
Yasal boşluklardan yararlanarak organize edilen İnsan Kaçakçılığı suçlamasıyla karşı karşıya kalan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın hedefe konulması siyasi bir seçenektir. Ancak esas konuşulması gereken konu ise şebeke içersinde şebeke var mıdır sorusuna verilecek cevaptır. İçişleri bakanlığı tarafından ilk incelemede sonucu bir Vali Yardımcısı, iki kurum müdürünün açığa alınmasının ardından gözlerin Yeşilyurt Belediyesi içersinde, Başkan Çınar’ın basiretini bağlayan bir suç şebekesinin belediye içersinde var olup olmadığının sorgulanmasıdır. Öyle anlaşılıyor ki, uluslar arası insan kaçaklığı şebekesiyle iş tutan bir şebeke de, belediye içerisinde mevcuttur. Ve bu şebeke FETÖ’yle, PKK’yla iş tutmamış ama şeytanla iş tuttuğu aşikardır. Başkan Çınar’ın, belediye içersinde ki şeytanın uşaklığını yapan personellerini bir bir ortaya çıkarması boynunun borcudur.
Bingölllere gri pasaportu babalarının hayrına vermediler.
Yerel STK’lara bir kibrit çöpü dahi bağışlamayan Yeşilyurt Belediyesi üst yöneticilerinin, Bingöl nüfusuna kayıtlı 43 kişiye gri pasaportu babalarının hayrına temin ettiğini hiç kimse savunmuyor. Almanya’ya giden kişilerin basına verdiği demeçlerde 6 Bin,8 bin auro gibi paraların telaffuz ettiği göz önünde tutulursa,3-4 Milyon avroluk bir kirli paradan söz edildiği de anlaşılır. Bu durumda Yeşilyurt belediyesinde görev yapan bazı kişilerin, gri pasaportlar için yüz binlerce lira rüşvet aldığı iddiası da araştırmalıdır.
Başkan Çınar’a siyasi kumpas mı?
43 Kişinin uluslar arası insan kaçakçılığında, Yeşilyurt Belediyesini odak haline getiren kişiler nedeniyle, Başkan Mehmet Çınar siyaseten bir kumpas mı kuruluyor sorusu hala yanıt bulmuş değil..Ancak bu kumpası boşa çıkarmak, Mehmet Çınar’ın yine kendi ellerindedir. Bu olayı kendisine getiren, Yeşilyurt Belediyesinin menfaatine olduğunu söyleyen, evrakları takip eden, bu işler için uygun derneği bulan, meclis kararını yazan, evrakları nüfus Müdürlüğüne, vali yardımcısına, çevre ve şehircilik müdürlüğüne ulaştıran, kaçaklarla birlikte Almanya’ya giden, orada gri pasaportları toplayan, kendisini uyarmayan tüm belediye personelini açığa alarak yapmalıdır.
YORUMLAR